2022-01-19 11:54:23• hírek • Szatmár.ro

Újabb hasznos ötletekkel álltak elő olvasóink - ossza meg velünk Ön is javaslatait

A Volkswagen, a Škoda és a Seat szatmári márkaképviselete, valamint a Szatmár.ro hírportál egy héttel ezelőtt egy közös akciót indított el annak érdekében, hogy biztonságosabbá, gördülékenyebbé és jobbá tegyük a Szatmárnémeti közlekedését. Azok, akik rendelkeznek egy jól átgondolt, kivitelezhető ötlettel, amit hajlandóak velünk meg is osztani, bízhatnak benne, hogy javaslatuk halló fülekre talál és megvalósításra is kerül, hiszen a város polgármesteri hivatala is partnere e kezdeményezésnek.

A kezdeményezés meghirdetését követően már az első héten is sokan álltak elő egy-egy javaslattal, ezekből már be is mutattunk néhányat olvasóinknak, ma folytatjuk a sort. Bízunk benne, hogy mások is kedvet kapnak és további ötleteket, javaslatokat küldenek be a közlekedés javítása, gördülékenyebbé tétele érdekében.

Emlékeztetjük olvasóinkat: minden beküldő jutalomban részesül, sőt heti nyereményeket is kisorsolunk a kezdeményezésben résztvevők körében. Erről bővebben ide kattintva tájékozódhat.

Viszont most tekintsük meg az újabb javaslatot, melyekkel olvasóink előrukkoltak:

Toroczkai Márk javaslata:

A javaslatom a következő lenne: körforgalom kiépítése a Lucian Blaga sugárút és a Dorobanților utca kereszteződésben. Nagyon nehezen lehet kijönni a főútra főleg 15-17 óra között, amikor a Draxlmaier munkásai jönnek haza a munkából, sőt ilyenkor tartanak hazafelé a főúton a repülőtér felől, az ipari parkban dolgozók is. Ezért nagy torlódás keletkezik és eléggé balesetveszélyes a bujkálás, hiszen mindenki siet.

Sárvári Tibor javaslata:

A Soarelui negyedben a reggeli és délutáni csúcsforgalom nagy gondot okoz. A csatolt javaslattal gördülékenyebbé lehet tenni a forgalmat, főleg délután.

A Lucian Blaga sugárúton, a 17-es lakónegyedből (majd a jövőben az új hídról) érkező autók közül néhányan a lenti képen szemléltetett kereszteződésben balra kanyarodnak a vasúti átjáró felé. Mivel a gyalogátjáró miatt az egymással szemben közlekedő sávoknak egyszerre zöld, ezzel a balra tartó autók 90%-ban feltartják a belső sávot a Decebal hid felé. Ez természetesen további torlódást eredményez egészen a "Tei" parkolóig, sőt néha még tovább.

A javaslattal ki lehetne küszöbölni mindennek egy nagy részét, a balra térő autókat egy külön sávba terelvén. A buszmegálló áthelyezése pedig segítene az autóbuszoknak kiállni, ha a megálló a jelzőlámpa UTÁN lenne és NEM ELŐTTE. További jobbítást lehetne eszközölni egy gyalogos felüljáró építésével az átjáró helyett!




 

Imre Albert javaslata:

A Titulescu téren, miután elhagyjuk a Petromot és a Samfero céget a templom irányába, van az első útkereszteződés a Panselutei utcával. Nekünk Stop-táblánk van és elsőbbséget kell adjunk a jobbról, a Panselutei utcából érkező forgalomnak. De sajnos nem lehet kilátni a jobb oldalon parkoló, illetve ott lakó emberek autóitól. Sokszor 3 is van egymás után és ezért nincs semmi beláthatóság a forgalomra, mert egész közel vannak a parkoló kocsik a sarokhoz.

Kérném szépen parkolást meggátoló oszlopok kihelyezését úgy, ahogy ezt más sarkok megvédésénél is meg lehet csinálni. Előre is köszönöm.

Szabó Károly javaslata:

Az utóbbi időben a városban több kétirányú utcát egyirányúsítottak, amit jó dolognak tartok. Így a közlekedés biztonságos és folyamatos. Sajnos, kevesen tudják, hogy az egyirányú utcából jobbra kanyarodni a jobb oldali sávból kell, balra kanyarodni pedig a bal oldali sávból kell. Sokszor tapasztaltam, hogy az autóvezetők az egyirányú utcából a balra kanyarodást a jobb oldali sávból teszik. Sokszor még "Scoala" autót is látok. A javaslatom az lenne, hogy ilyen esetben az aszfaltra kellene felfesteni, nyilakkal, a bal sávra a balra kanyarodást, a jobb sávra a jobbra kanyarodást. Ilyen eset lenne: a George Cosbuc utca kijárata a Vasile Lucaciu utcára, a Iuliu Hossu utca kijárata a Mileniului utcára, stb.

Ugyanígy fel kellene festeni az egyirányú utcák kijáratát abban az esetben is, amikor a balra-jobbra kanyarodás mellet előre is lehet menni. Három irány két sávról: a Ioan Slavici utca kijárata a Mileniului utcára, a Crisan utca kijárata az Avram Iancu utcára, stb.

Kiss Klára javaslata:

Tisztelt szervezők, nekem az lenne az ötletem, hogy a gyalogosoknak legyen több idejük átjutni a jelzőlámpán, mivel vannak öregek is, akik bottal vagy kerekesszékél járnak az utcán. Vannak babakocsival közlekedők is, akik nehezen tudnak átkelni a zebrán.

Papp László András javaslata:

Nem tudom menyire kivitelezhető… de javasolnám a Mondiala varroda átalakítását parkolóházzá. Főleg a központ átalakulása utána segítene mind a központ, mind a Nagypiac parkolási helyzetén.

Szabó Attila javaslata:

  1. A Láncos-templom előtt egy körforgalom kiépítése több mint esedékes. Hely lenne rá, igény a gördülékenyebb haladásra óriási és egy ilyen műtárgy nagyon megolajozná a csomópont közlekedését főleg a Nagypiactól a Zárda irányába!
     
  2. Az Octavian Goga sugárút és a C.S. Anderco utca találkozásánál kéne egy rövid kizárólag balra kanyarodó külön sávot betoldani azoknak, akik a 17-es irányából az Anderco utcára befordulnának. Ezt úgy lehetne elérni, hogy a dupla záró vonalat egy kicsit a szemközti sáv rovására átrajzolják azon a szakaszon, cserébe a szemközti sávon azt a kicsike parkolórészt a saroktól megszüntetik. Sokszor annál a jelzőlámpánál le van állva a forgalom, mert sok autó a belső sávon balra kanyarodna, a külső sávon meg ott vannak a buszok.
     
  3. Ugyanilyen balra kanyarodó rövid sávot a kimenő forgalom számára a Károlyi úton is ki lehetne alakítani az Arinului utca felé kanyarodóknak, a kereszteződés bővítésével.


Ne feledje, ha önnek is van egy jól átgondolt, kivitelezhető ötlete, jelezze azt nekünk. Küldjön e-mailt a szatmar@szatmar.ro e-mailcímre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: